Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

WURZBURG



Υπέροχα τοπία, μεσαιωνικά κάστρα, πανέμορφα πάρκα και παραδοσιακές μπυραρίες συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της πόλης Βίρτσμπουργκ στη Γερμανία. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας και είναι χτισμένο δίπλα στον ποταμό Μέιν. Αποτελεί ένα δημοφιλές πολιτιστικό κέντρο όπου οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Αξιοθέατα:

Η μπαρόκ και ροκοκό αρχιτεκτονική του αναδεικνύεται μέσα από τα κτίρια του όπως το παλάτι Residenz του 18ου αιώνα με τα περίτεχνα δωμάτια. Χτίστηκε μεταξύ 1719 και 1744 και μοιάζει σαν να βγήκε από τα παραμύθια. Ο εντυπωσιακός κήπος γαλλικού στιλ που βρίσκεται στα ανάκτορα εντυπωσιάζει με την μεγάλη τεχνητή λίμνη με τα συντριβάνια και τα περίτεχνα γλυπτά.

Ψηλά πάνω από τον ποταμό Μέιν, δεσπόζει το μεσαιωνικό φρούριο Marienberg. Οι κήποι του είναι ιδανικοί για βόλτες καθώς προσφέρουν εκπληκτική θέα πάνω από την παλιά πόλη.

Ο καθεδρικός του Βίρτσμπουργκ είναι ένα υπέροχο κτίριο του 11ου αιώνα και φιλοξενεί πολυάριθμα έργα τέχνης, όπως μιας κολυμπήθρας από το 1279.

Μια άλλη εμβληματική εκκλησία της πόλης είναι η Neumünsterkirche που χτίστηκε το 1719 και εντυπωσιάζει με το μεγαλόπρεπο εσωτερικό της.

Η παλιά γέφυρα της πόλης είναι στολισμένη με μπαρόκ αγάλματα αγίων και οδηγεί τον επισκέπτη από την παλιά πόλη στις περιοχές που βρίσκονται στην αριστερή όχθη του ποταμού Μέιν.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Käppele Würzburg, μια γραφική εκκλησία που χτίστηκε σε στιλ ροκοκό μεταξύ του 1747 και του 1750.

Το Ringpark είναι ένα πανέμορφο πάρκο στην καρδιά του Βύρτσμπουργκ που είναι ιδανικό για έναν ήσυχο περίπατοκαι χαλάρωση.











1 σχόλιο:

  1. ιδέες μετακίνησης
    πάμε με το αυτοκίνητο πχ το απόγευμα που φτάνουμε στο Marienberg Fortress and Princes' Building, οδος Festung Marienberg, Nr. 240, 97082 Würzburg, και βλέπουμε το φρούριο που είναι απέναντι απ το παλιό κέντρο της πόλης. περνάμε και οδικά την πανέμορφη γέφυρα. Πιθανά με το αυτοκίνητο να δούμε στην οδό Spittelbergweg 21, 97082 Würzburg, την The Little Chapel.

    το πρωί βόλτα στην πόλη.
    παλάτι wurtzburg residense
    οι κήποιτου
    καθεδρικός domestrasse 40
    Neumünster Collegiate Church στην Domerpfarrgasse 10,
    St. Mary's Chapelστην Marienpl. 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2019

Πρόγραμμα Μέρα 1η Κυριακή 30/06, απογεματάκι. Ξεκινάμε από Άγιο Στέφανο(;) για Πειραιά κι από κει για Πάτρα, (230χλμ 2+ ώρες). Φτάνο...